Help mee en houd de kosten laag!

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes wil de contributie voor de leden zo laag mogelijk houden. Dit kan alleen als er op een andere manier inkomsten geworven worden. De Stefaantjes werven fondsen op verschillende manieren. Daarvoor vragen wij de inzet van de ouders en de kinderen die lid zijn!

Inzamelen oud papier
De gemeente Nijmegen geeft clubs de kans om te helpen bij de inzameling van oud papier en op die manier geld te 'verdienen'. De Stefaantjes hebben zich contractueel verbonden om één keer per maand oud papier in te zamelen. De DAR levert de wagen-met-chauffeur, de Stefaantjes moeten voor vrijwilligers zorgen om het papier in de wagen te doen.

Hiervoor vragen wij de inzet van ouders! 2 tot 4 maal per jaar help je met de inzameling van het oud papier. Het is ruim van tevoren bekend wanneer je bent ingeroosterd.

Voor meer informatie en aanmelden voor deze taak, kun je contact opnemen met Oscar Debats via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Helpen bij evenementen
Eén of twee keer per jaar wordt inzet gevraagd van ouders om te helpen bij een evenement, zoals bijvoorbeeld de Zevenheuvelenloop. In ruil voor de inzet van vrijwilligers, krijgen de Stefaantjes een bedrag van de organisatie van dit evenement. Ook hiervoor vragen wij de inzet van ouders!

Optreden
Voor sommige optredens krijgen de Stefaantjes een vergoeding.

Grote Clubactie
Elk jaar vindt landelijk de Grote Clubactie plaats. De Stefaantjes doen daaraan mee: de kinderen (tot 12 jaar) krijgen een actieboekje en gaan loten verkopen aan familie, vrienden, kennissen en buren. Per lot gaat een deel van de opbrengst direct naar de eigen club.

Anjeractie
Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert jaarlijks een collecte: de Anjeractie. De Stefaantjes doen daaraan mee. Hierbij wordt inzet van de ouders gevraagd als collectant! De helft van de opbrengst wordt direct op de rekening van de Stefaantjes gestort. Daarnaast heeft de club al meerdere keren extra financiële steun van het Cultuurfonds gekregen voor bijvoorbeeld het organiseren van een bijzonder concert.

Sponsorkliks
De Stefaantjes zijn aangemeld bij Sponsorkliks. Daarmee kan iedereen gratis De Stefaantjes sponsoren.
Hoe? Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar de website. Hieronder staat een banner van Sponsorkliks. Door op deze banner te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Wehkamp, Hema, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven via Sponsorkliks levert De Stefaantjes commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt.

 

SponsorKliks, gratis sponsoren!