Algemene Muzikale Vorming (AMV)

De cursus Algemene Muzikale Vorming is voor kinderen van ongeveer 6 tot 8 jaar (basisschool groep 3 en 4) en bestaat uit 11 lessen van 45 minuten op zaterdagochtend tussen 9 en 11 uur. De locatie is SSGN, waar ook het orkest repeteert. We spelen met muziek in kleine groepjes van ongeveer 8 kinderen. De grootte van de groep garandeert aandacht voor elk kind en maakt samenspel met een leuk resultaat mogelijk.

De kinderen maken in een veilige en ongedwongen sfeer kennis met de beginselen van muziek. Door samen te bewegen op muziek en liedjes te spelen en te zingen, leren de kinderen spelenderwijs over onder andere maat- en ritmegevoel, tempo en dynamiek. Er wordt op meerdere niveaus les gegeven. Je kunt de cursus daarom meerdere keren volgen en er elke keer iets nieuws uit halen. Aan het eind van een cursusreeks, krijgen de AMV-leerlingen een rondleiding langs de muzieklessen met verschillende instrumenten. Wie wil kan dan een proefles afspreken op een instrument. 

Je kunt twee keer per jaar bij deze cursus aansluiten. De cursus wordt afgesloten met een muzikale presentatie van het geleerde voor ouders, opa's en oma's en alle andere belangstellenden. 

Blokfluitles
Bij de Stefaantjes verzorgen we ook één keer per jaar een cursus blokfluit, bedoeld voor kinderen die hun eerste muzikale stappen willen zetten op een instrument. Samen muziek maken, je eerste noten en hoe je goed met een instrument omgaat, leer je in tien lessen van half januari tot eind maart.

Deze blokfluitlessen zijn natuurlijk bijzonder geschikt voor alle kinderen die al AMV hebben gedaan bij de Stefaantjes. En ook voor alle andere kinderen vanaf groep 3 die graag willen kennismaken met muziek.

Kosten
De kosten houden we bij de Stefaantjes graag zo laag mogelijk.

Zowel de cursus AMV (11 lessen) als de cursus blokfluit (10 lessen en bruikleen van een goed instrument) kosten elk slechts € 60

Voor meer informatie en/of aanmelding: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.