Jeugdmuziekvereniging De Stefaantjes

Samen muziek maken
De Stefaantjes is een Nijmeegse muziekvereniging bestaande uit kinderen van 7 tot 18 jaar, waar we samen muziek maken in een ongedwongen sfeer met leeftijdgenoten. Wij bestaan uit een slagwerkgroep en een orkest met instrumenten als trompet, klarinet, trombone, saxofoon, dwarsfluit, bariton, etc. Andere blaasinstrumenten zijn ook van harte welkom!

Wij maken gevarieerde muziek; van traditionele drumband- en fanfaremuziek, tot popmuziek en stukken uit musicals. We organiseren onze eigen concerten en geven daarnaast regelmatig een (soms lopend) buitenoptreden bij festiviteiten, zoals de intocht van Sinterklaas, Koningsdag en Nijmegen Klinkt. Om het jaar organiseren we een meerdaagse buitenlandse concertreis. Daarnaast ondernemen wij ook andere leuke activiteiten, zoals samen op kamp gaan, optreden in een pretpark (en de rest van de dag daar blijven natuurlijk!) of een middagje naar de schaatsbaan. Dat maakt de Stefaantjes een aantrekkelijke jeugdvereniging. Veel kinderen blijven dan ook lang lid.

Lid worden?
De Stefaantjes hebben ongeveer 50 leden, zowel leerlingen als spelende leden. Wil je ook lid worden van de Stefaantjes? Je bent van harte welkom! Zowel kinderen die al een instrument bespelen als kinderen die dit willen leren, kunnen zich aanmelden. Wij beschikken over eigen instructeurs en je kunt een instrument in bruikleen krijgen. De kosten van muziekles en lidmaatschap zijn laag.

Wil je een kijkje komen nemen? Dat kan! De Stefaantjes repeteren elke zaterdagochtend van 9u00 tot 11u00 bij de middelbare school SSGN aan de IJsbeerstraat. Je kunt even binnenlopen om de sfeer te proeven en je kunt een afspraak maken voor een rondleiding of proefles via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


De organisatie

De Stefaantjes is een stichting, die zich gedraagt als een vereniging.

Het bestuur van de Stefaantjes, bestaande uit een voorzitter, secretaris, penningmeester en enkele algemeen bestuursleden, is verantwoordelijk voor het algehele reilen en zeilen van de club, van de muzikale doelen tot de financiën en alles daar tussenin.

Het instructieteam bestaat uit bevlogen mensen die een goede muziekopleiding verzorgen voor de kinderen door het geven van lessen en het leiden van de repetities en optredens.

De medewerkers zijn vrijwilligers die samen alle niet-muzikale zaken bij De Stefaantjes organiseren. Denk aan het verzorgen van koffie en limonade tijdens de pauze van de repetities, het aankleden van de concerten, het organiseren van een kamp, het beheer van de materialen, etc.

Het lidmaatschap van De Stefaantjes neemt mee dat er van de leden èn hun ouders verwacht wordt dat zij zich willen inzetten voor de club. Dat kan ad hoc, bijvoorbeeld als er hulp nodig is voor vervoer naar een concertlocatie of bij de jaarlijkse Anjercollecte, of vast als medewerker, instructeur of bestuurslid. Alle hulp is van harte welkom!