21
maart
2015

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming

Nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming

Vanaf 21 maart start er bij Jeugddrumfanfare de Stefaantjes weer een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming! Tijdens deze cursus kunnen kinderen van 5 tot 8 jaar op een leuke manier kennis maken met de basisbeginselen van muziek. Door samen met leeftijdsgenootjes liedjes te spelen en te zingen, leren ze spelenderwijs over onder andere tempo, dynamiek en ritme. De cursus wordt gegeven in de SSgN, IJsbeerstraat 12, waar dan ook het orkest en de tamboers van de Stefaantjes aan het repeteren zijn. Dit is dus een ideale plek om verschillende instrumenten uit te proberen en eens te gaan luisteren bij de ‘grote’ kinderen die samen muziek maken. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend. De kosten bedragen slechts €45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding, neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

20
december
2014

Winterconcert

Winterconcert

Afgelopen zaterdag 20 december was een speciale dag voor jeugddrumfanfare de Stefaantjes. ’s Ochtends hadden de orkestleden en de kinderen van de tamboergroep generale repetitie op de nieuwe locatie. Ook alle leerlingen en AMV kinderen kregen les op de SSgN en dit gebeurde in een heel ander lokaal dan ze gewend waren. Het was af en toe wel een beetje zoeken, maar dat komt in het nieuwe jaar vast goed!

’s Avonds hebben we kunnen genieten van een geweldig winterconcert. De avond werd op een komische manier aan elkaar gepraat door Jan en Joop van verhuisbedrijf Hoop en Loos. De tamboers en orkestleden brachten een afwisselend programma waarbij je af en toe helemaal in de kerstsfeer kwam. De leerlingen en kinderen van de AMV hebben ook laten horen wat ze al in huis hebben. Helaas hebben we afscheid moeten nemen van twee orkestleden. Femke en Joosje, bedankt voor jullie inzet!

04
december
2014

Gezocht: instructeur zwaar koper

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen is op zoek naar een instructeur voor trombone, bariton en tuba, die de jeugdopleiding kan komen versterken.

Het betreft een vaste aanstelling als instructeur bij Stichting Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen, met een vergoeding van €75 per maand. Wij verwachten van een instructeur dat hij/zij ruime muziekervaring heeft en affiniteit heeft met het lesgeven aan kinderen. Daarnaast zijn wij op zoek naar iemand die een voorkeur heeft voor het muziekverenigingsleven en betrokken is bij onze jeugdopleiding. Verdere organisatorische taken worden niet standaard verlangd, maar kunnen op verzoek wel aangereikt worden.

De Jeugddrumfanfare repeteert iedere zaterdag van 9.00-11.00 en binnen dit tijdsbestek zullen ook de lessen ingepland worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Chamin Panapala (06-16831716 /  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of Marike Jacobs (06-18826195 / Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

15
november
2014

Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Op 15 november was het weer zover: de intocht van Sinterklaas en zijn pieten. De Stefaantjes waren ook dit jaar weer van de partij om hun muzikale bijdrage te leveren. Op de waalkade hebben ze een aantal sinterklaasliedjes gespeeld. Twee nummers zelfs samen met het enige echte pietenorkest. Dat klonk hartstikke goed! Daarna hebben de Stefaantjes voorop gelopen in de optocht door het centrum met Sinterklaas en de hele pietenbende achter hen aan. Het was een heel leuk, maar vermoeiend optreden. Blijkbaar vond de Sint het ook heel geslaagd, want toen de kinderen terugkwamen hadden ze allemaal wat lekkers in hun schoen.

 

08
november
2014

voorspeelochtend

voorspeelochtend

Op dit moment zijn er bij de Stefaantjes ongeveer 25 kinderen die elke zaterdagochtend les krijgen op hun eigen instrument. Deze leerlingen zijn hard aan het oefenen om uiteindelijk in het orkest of bij de tamboers te mogen meespelen. Maar het is natuurlijk wel leuk om tussendoor te laten horen aan vrienden en familie wat je allemaal al kan. Daarvoor kregen zij zaterdag 8 november de kans tijdens de voorspeelochtend van de Stefaantjes. Best wel een beetje spannend, maar alle leerlingen speelden de sterren van de hemel.  Zij kregen na afloop allemaal een groot applaus en een certificaat als bewijs dat ze hebben meegedaan aan de voorspeelochtend. 

logo_Stefaantjes1_DEFINITIEF

Agenda

Steun ons financieel en word donateur!

Lees hier meer over hoe u donateur kunt worden.

Donateur worden

Interview

Hier kun je een interview lezen met een lid of medewerker van de Stefaantjes.

Deze keer een interview met Chris Kleinpenning.

Klik hier om het interview met Chris te lezen.

chris 1

Kijk hier voor alle oude interviews

Wie zijn er online

We hebben 4 gasten online