12
oktober
2015

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen is op zoek naar een instructeur voor saxofoon en klarinet, die de jeugdopleiding kan komen versterken

Het betreft een aanstelling als instructeur bij Stichting Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen. Wij verwachten van een instructeur dat hij/zij ruime muziekervaring heeft en affiniteit heeft met het lesgeven aan kinderen. Het kunnen lesgeven van beide instrumenten heeft onze voorkeur maar is niet noodzakelijk. Daarnaast wordt van je verwacht dat je betrokken bent bij het muziekverenigingsleven en actief betrokken bent bij onze jeugdopleiding. Verdere organisatorische taken worden niet standaard verlangd, maar kunnen op verzoek wel aangereikt worden.

De Jeugddrumfanfare repeteert iedere zaterdag van 9.00-11.00 en binnen dit tijdsbestek zullen ook de lessen ingepland worden. Onze locatie is de Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen (SSGN), IJsbeerstraat 12.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlon Dorand (06-48884523 of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

06
oktober
2015

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen is op zoek naar een slagwerkgroep dirigent

Het betreft een vaste aanstelling als dirigent van de jeugdslagwerkgroep bij Stichting Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen. Wij verwachten van de dirigent dat hij/zij ruime muziekervaring heeft en affiniteit heeft met kinderen i.c.m. het leiden van een jeugdslagwerkgroep. Daarnaast wordt van je verwacht dat je betrokken bent bij het muziekverenigingsleven en actief betrokken bent bij onze jeugdopleiding. Verdere organisatorische taken worden niet standaard verlangd, maar kunnen op verzoek wel aangereikt worden.

De Jeugddrumfanfare repeteert iedere zaterdag van 9.00-11.00 en binnen dit tijdsbestek zullen ook de lessen ingepland worden. Onze locatie is de Stedelijke Scholen Gemeenschap Nijmegen (SSGN), IJsbeerstraat 12.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Marlon Dorand (06-48884523 of  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

03
oktober
2015

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

Nieuwe AMV cursus bij de Stefaantjes

Het schooljaar 2015/2016 is van start gegaan en dat betekent ook dat er weer een nieuwe cursus Algemene Muzikale Vorming gaat beginnen bij Jeugddrumfanfare De Stefaantjes. Vanaf 3 oktober kan uw kind (5 tot 8 jaar) weer aan de slag met de basisbeginselen van muziek onder leiding van Jan Sinke. Door samen met leeftijdsgenootjes muziek te maken en te luisteren, maakt uw kind op een ongedwongen manier kennis met onder andere tempo, ritme en dynamiek. Ook mogen de kinderen tijdens een van de laatste lessen alle verschillende instrumenten bekijken en uitproberen bij onze instructeurs. De cursus AMV bestaat uit 11 lessen van 45 minuten die plaats vinden op zaterdagochtend en wordt afgesloten met een kleine presentatie tijdens het jaarconcert van De Stefaantjes. Er wordt les gegeven op verschillende niveaus. De lessen vinden plaats in de SSgN, IJsbeerstraat 12, en de kosten bedragen slechts € 45,-. Voor meer informatie en/of aanmelding neem contact op met Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

11
juli
2015

jaarconcert 'Top secret'

jaarconcert 'Top secret'

Zaterdagavond hebben de Stefaantjes het seizoen in stijl afgesloten met het jaarconcert 'Top secret'. Alle kinderen zagen er piekfijn uit, strak in pak of in een zwierende galajurk. Afgewisseld met spannende filmpjes speelden de Stefaantjes de sterren van de hemel. Er zaten een aantal hele moeilijke nummers bij, die super goed gingen. Als je goed opgelet hebt, kon je veel nieuwe gezichten ontdekken bij het orkest en de tamboers. Voor een heleboel kinderen was dit hun allereerste optreden. Super goed gedaan allemaal! Helaas moesten we ook afscheid nemen van een aantal mensen. Marike, Folkert, Pieter en Max, bedankt! En nu is het voor alle kinderen en medewerkers vakantie. Geniet er van en tot het volgende muzikale seizoen!

14
juni
2015

Kamp Haaksbergen

Kamp Haaksbergen

Wat was het weer een tof weekend! De orkestleden, tamboers én alle leerlingen van de Stefaantjes zijn op kamp geweest bij Natuurvriendenhuis Den Broam in de buurt van Haaksbergen. Het thema was ‘De tv draait door’ en dit kwam duidelijk naar voren. Er waren twee fantastische koks die herrie maakten in de keuken, elke ochtend was er ‘Nederland in beweging’ en op zaterdagavond ‘Stefanen got talent’. Ook hebben de kinderen het tv-schotel spel gespeeld, cupcakes versierd bij ‘De taarten van Abel’ en tijdens levend stratego hun tv-gids verdedigd. Tussen alle activiteiten door konden de Stefaantjes heerlijk buiten spelen op het grote terrein. Daar sliepen ook de oudste jongens in tenten. Een kampvuur kan natuurlijk niet ontbreken bij een kamp, dus op zaterdagavond hebben de oudste kinderen een fikkie gestookt. Zondag werd na een hartstikke leuk ouderen spel de einduitslag bekendgemaakt. Daarna gingen alle kinderen moe, vies en voldaan weer naar huis.

logo_Stefaantjes1_DEFINITIEF

Agenda

Steun ons financieel en word donateur!

Lees hier meer over hoe u donateur kunt worden.

Donateur worden

Interview

Hier kun je een interview lezen met een lid of medewerker van de Stefaantjes.

Deze keer een interview met Folkert Geurtz.

Klik hier om het interview met Folkert te lezen.

folkert

Kijk hier voor alle oude interviews

Wie zijn er online

We hebben 20 gasten online