20
december
2014

Verhuizing en winterconcert

Verhuizing en winterconcert

De Stefaantjes gaan verhuizen! Na bijna 60 jaar repeteren aan de Berg en Dalseweg breekt er een nieuw tijdperk aan. Vanaf 10 januari zullen de repetities plaatsvinden op het SSgN. Dit zal vast even wennen zijn, maar we zijn heel blij met deze nieuwe plek voor jeugddrumfanfare de Stefaantjes.

Ons winterconcert met als thema ‘Verhuizing’ zal al gegeven worden op de nieuwe locatie aan de ijsbeerstraat 12. De kinderen spelen een afwisselend programma dat bestaat uit een aantal bekende kerst hits, marsen en swingende popmuziek. Ook zal er een klein leerlingenorkest te horen zijn en de toegang is gratis. Iedereen is welkom op zaterdag 20 december vanaf 19.30! U komt toch ook?

04
december
2014

Gezocht: instructeur zwaar koper

Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen is op zoek naar een instructeur voor trombone, bariton en tuba, die de jeugdopleiding kan komen versterken.

Het betreft een vaste aanstelling als instructeur bij Stichting Jeugddrumfanfare de Stefaantjes in Nijmegen, met een vergoeding van €75 per maand. Wij verwachten van een instructeur dat hij/zij ruime muziekervaring heeft en affiniteit heeft met het lesgeven aan kinderen. Daarnaast zijn wij op zoek naar iemand die een voorkeur heeft voor het muziekverenigingsleven en betrokken is bij onze jeugdopleiding. Verdere organisatorische taken worden niet standaard verlangd, maar kunnen op verzoek wel aangereikt worden.

De Jeugddrumfanfare repeteert iedere zaterdag van 9.00-11.00 en binnen dit tijdsbestek zullen ook de lessen ingepland worden.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Chamin Panapala (06-16831716 /  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of Marike Jacobs (06-18826195 / Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).

15
november
2014

Intocht Sinterklaas

Intocht Sinterklaas

Op 15 november was het weer zover: de intocht van Sinterklaas en zijn pieten. De Stefaantjes waren ook dit jaar weer van de partij om hun muzikale bijdrage te leveren. Op de waalkade hebben ze een aantal sinterklaasliedjes gespeeld. Twee nummers zelfs samen met het enige echte pietenorkest. Dat klonk hartstikke goed! Daarna hebben de Stefaantjes voorop gelopen in de optocht door het centrum met Sinterklaas en de hele pietenbende achter hen aan. Het was een heel leuk, maar vermoeiend optreden. Blijkbaar vond de Sint het ook heel geslaagd, want toen de kinderen terugkwamen hadden ze allemaal wat lekkers in hun schoen.

 

08
november
2014

voorspeelochtend

voorspeelochtend

Op dit moment zijn er bij de Stefaantjes ongeveer 25 kinderen die elke zaterdagochtend les krijgen op hun eigen instrument. Deze leerlingen zijn hard aan het oefenen om uiteindelijk in het orkest of bij de tamboers te mogen meespelen. Maar het is natuurlijk wel leuk om tussendoor te laten horen aan vrienden en familie wat je allemaal al kan. Daarvoor kregen zij zaterdag 8 november de kans tijdens de voorspeelochtend van de Stefaantjes. Best wel een beetje spannend, maar alle leerlingen speelden de sterren van de hemel.  Zij kregen na afloop allemaal een groot applaus en een certificaat als bewijs dat ze hebben meegedaan aan de voorspeelochtend. 

04
oktober
2014

Uitstapje Irrland

Uitstapje Irrland

Een heel belangrijk onderdeel van de Stefaantjes is het ondernemen van leuke activiteiten met elkaar. Zaterdag 4 oktober zijn we met een hele grote groep richting Irrland in Duitsland gereden. Daar hebben alle leerlingen, orkestleden, tamboers en stiekem ook de medewerkers zich hartstikke goed vermaakt. Er zijn skelterraces gehouden en huizenhoge Lego bouwwerken gemaakt. Bijna alle kinderen durfden van de hoge glijbanen en ook het maïs zwembad was weer populair. En dit alles met een heerlijk zonnetje en een strakblauwe lucht. Wat wil je nog meer?

 

logo_Stefaantjes1_DEFINITIEF

Agenda

Steun ons financieel en word donateur!

Lees hier meer over hoe u donateur kunt worden.

Donateur worden

Interview

Hier kun je een interview lezen met een lid of medewerker van de Stefaantjes.

Deze keer een interview met Laura van Duijnhoven.

Klik hier om het interview met Laura te lezen.

Interview Laura

Kijk hier voor alle oude interviews

Wie zijn er online

We hebben 3 gasten online